Autorijschool Alfré is geschikt voor iedereen die goed wil leren autorijden.

Naast alle noodzakelijke kennis en ervaring van het autorijden zorgen we er ook altijd voor dat leren autorijden leuk is. Hierdoor leer je sneller en heb je meestal minder lessen nodig. En wat ook niet mag ontbreken zijn de zeven tips van Alfré:

7 Tips om je rijbewijs sneller te halen

Er zijn verschillende redenen waarom je het rijbewijs wilt gaan halen. Iedereen heeft een andere reden. De meeste mensen willen hun rijbewijs halen omdat ze toch wel meer vrijheid willen of een grotere kans op een baan. Ja, dat zie je goed. De kans op werken wordt namelijk aanzienlijk groter bij het hebben van een rijbewijs. Hieronder een aantal tips zodat jij eerder je rijbewijs haalt!

 1. Zorg voor een goede voorbereiding
  Een goede tip is om zelfverzekerd achter het stuur te kruipen. Vooral als je gaat afrijden. Neem genoeg rijlessen zodat jij je zelfverzekerd voelt over je eigen rijvaardigheid. Als je zelf vindt dat je er nog niet helemaal klaar voor bent, dan is het raadzaam om nog een aantal lessen te nemen.
 2. Begin altijd met een proefrijles
  De rijinstructeur zal je tijdens een proefrijles uitleggen hoeveel rijlessen jij nodig hebt om je rijbewijs te behalen. Hierdoor betaal je nooit teveel voor je rijbewijs. Tijdens je proefrijles kun je ook afspraken maken met betrekking tot garanties over je rijexamen. Draag jij of de rijschool op voor de kosten van een herexamen.
 3. Les overdag i.p.v. in de avonduren
  Je kunt relatief snel een auto al onder controle krijgen. Nadat je weet hoe je moet autorijden ga je aan de slag om verschillende verkeerssituaties te oefenen. Door overdag te lessen, leer je het meest. Dit komt omdat er veel meer verkeer is dan in de avonduren. Probeer zoveel mogelijk overdag te rijden, hierdoor leer je dus verschillende verkeerssituaties te oefenen.
 4. Zorg dat je vaker meerdere uren per dag rijdt i.p.v een enkel uurtje
  Als je rijles hebt, dan zal je vast en zeker een aantal keer iemand thuis moeten brengen en weer ophalen. Je bent hierdoor vaak heen en weer aan het rijden i.p.v dat je daadwerkelijk aan het lessen bent. Door meerdere uren achter elkaar te gaan rijden zorg je ervoor dat je het meeste leert en hierdoor heb je minder lessen nodig dan wanneer je een losse rijles rijdt.
 5. Leer door zo veel mogelijk mee te rijden
  Let goed op als je met iemand meerijdt. Dat kan in een lesauto zijn, maar ook als je bijvoorbeeld met een bekende of familielid meerijdt. Probeer dus voortaan wat meer op te letten. Let vooral op het schakelen, remmen, richting aangeven, maar ook om het verkeer om je heen. Verkeersborden en verkeerstekens zijn ook van belang. Nadat je dit hebt waargenomen, dan kan je het beste indenken in hoe het zou zijn wanneer jij achter het stuur zou zitten. Hoe zou jij reageren op bepaalde situaties en hoe reageert de bestuurder op bepaalde situaties.
 6. Televisieprogramma’s
  Een andere goede manier om te leren hoe het er in het verkeer eraan toe gaat, en eigenlijk ook vaak hoe het niet moet, is door te kijken naar televisieprogrammas over het gedrag in het verkeer, verkeersovertredingen en gevaarlijke situaties. Alles wat je al wist, scheelt je dan weer in lesgeld.
 7. Zorg dat je fit en uitgerust bent wanneer je rijles hebt
  Probeer fit en uitgerust te zijn als je de weg opgaat. Tijdens het autorijden moet je namelijk goed kunnen aanpassen aan het overige verkeer en je moet goed vooruit kijken. Dit lukt niet goed wanneer je moe bent.