Autorijschool Alfré is geschikt voor iedereen die goed wil leren autorijden.

Naast alle noodzakelijke kennis en ervaring van het autorijden zorgen we er ook altijd voor dat leren autorijden leuk is. Hierdoor leer je sneller en heb je meestal minder lessen nodig. En wat ook niet mag ontbreken zijn de zeven tips van Alfré:

7 Tips om je rijbewijs sneller te halen

Er zijn verschillende redenen waarom je het rijbewijs wilt gaan halen. Iedereen heeft een andere reden. De meeste mensen willen hun rijbewijs halen omdat ze toch wel meer vrijheid willen of een grotere kans op een baan. Ja, dat zie je goed. De kans op werken wordt namelijk aanzienlijk groter bij het hebben van een rijbewijs. Lees snel verder!

Hoe kan je jezelf voorbereiden op je eerste rijles?

Hoe kan je jezelf voorbereiden op je eerste rijles?
Naast dat de eerste rijles hartstikke leuk is, is het ook best spannend! De kans is groot dat het de allereerste keer is dat je een stuur in je handen hebt en er opeens drie pedalen bij je voeten zitten waar je iets mee moet doen.

Wanneer heb je te maken met een goede rij-instructeur?

Een goede rij-instructeur heeft gevoel voor mensen. Je moet als rij-instructeur goed omgaan met allerlei soorten mensen. Een goede rij-instructeur heeft voldoende kennis in zijn vakgebied. Een goede houding is een “must”. Openstaan voor suggesties en leermomenten staan ook centraal.

Faalangst? ADHD? Autisme?

Faalangst is een angst vooraf, vooral wanneer je een prestatie moet leveren. Het blokkeert het denken, het durven en het doen. Als je denkt las te hebben van faalangst, geef dit dan aan bij je aanmelding, zodat wij je gepast advies kunnen geven.

Een rijbewijs voor je 18de?

Jongeren kunnen zich vanaf 16 jaar inschrijven voor het theorie-examen bij het CBR. Voorheen was de minimumleeftijd 18 jaar. Bij Autorijschool Alfré zijn de exameneisen hetzelfde als bij de reguliere examens.

Tips ter voorbereiding op je theorie examen

Het behalen van het theorie-examen is een belangrijke stap richting je rijbewijs. Spannend is het ook! Speciaal daarom hebben wij een aantal handige manieren op een rijtje gezet die je helpen de theorie zo goed mogelijk te leren. Je gaat zo met een goed gevoel het examen tegemoet. Je hoeft natuurlijk niet alle manieren aan te houden. Probeer er een aantal die je het meeste nuttig lijken.

Tips bij het kiezen van de juiste rijschool

Indien je een proefles volgt let dan vooral op of je overweg kan met de rij-instructeur.

Zie je hem of haar als iemand met wie je 40 uur in de auto wil doorbrengen? Kan hij goed uitleggen? Neemt hij de tijd voor je?