Autorijschool Alfré is geschikt voor iedereen die goed wil leren autorijden.

Naast alle noodzakelijke kennis en ervaring van het autorijden zorgen we er ook altijd voor dat leren autorijden leuk is. Hierdoor leer je sneller en heb je meestal minder lessen nodig. En wat ook niet mag ontbreken zijn de zeven tips van Alfré:

Tips bij het kiezen van de juiste rijschool

Indien je een proefles volgt let dan vooral op of je overweg kan met de rij-instructeur.

Zie je hem of haar als iemand met wie je 40 uur in de auto wil doorbrengen? Kan hij goed uitleggen? Neemt hij de tijd voor je?

Tip!

Kies niet meteen voor de goedkoopste rijschool, maar doe wel een prijsvergelijking, dit kan honderden euro`s schelen.

Waar moet je op letten?

Een paar handige punten:

  • Hoeveel minuten duurt een rijles?
  • Hoeveel uur in de week kan je lessen?
  • Hoe zit het met afzeggen van lessen? Welk termijn is daarvoor in rekening genomen
  • Heb je een vaste instructeur?
  • Les je telkens in hetzelfde voertuig?
  • Hoe snel kan je afrijden?
  • Heeft de rijinstructeur theorie boeken die jij kan lenen?

Slagingspercentage

Wil je op zoek naar een rijschool met een goed slagingspercentage? Wij adviseren u niet te veel waarde te hechten aan het slagingspercentage van een rijschool. Het is uiteindelijk heel lastig om iets kwalitatiefs te zeggen over de rijschool aan de hand van enkel het slagingspercentage. Voorbeeld: Een rijschool die leerlingen langer laat lessen dan 40 uur heeft waarschijnlijk een hoger slagingspercentage dan een rijschool die mensen eerder laat afrijden. Dit betekent dat snelle leerlingen bij de eerste rijschool duurder uit zijn, terwijl langzame leerlingen duurder uit zijn bij de tweede rijschool. Daarnaast heeft het soort en het aantal leerlingen invloed op het percentage. Overigens zijn de gegevens niet geheel betrouwbaar. Sommige rijscholen vragen het examen aan via een grote rijschool, of andersom vragen sommige kleine rijscholen het zelfstandig aan ook als ze onder de naam van een grotere rijschool rijden. Je kan de percentages op de website van het CBR bekijken: www.rijschoolgegevens.nl.

« Vorige |