Autorijschool Alfré is geschikt voor iedereen die goed wil leren autorijden.

Naast alle noodzakelijke kennis en ervaring van het autorijden zorgen we er ook altijd voor dat leren autorijden leuk is. Hierdoor leer je sneller en heb je meestal minder lessen nodig. En wat ook niet mag ontbreken zijn de zeven tips van Alfré:

Tips ter voorbereiding op je theorie examen

Het behalen van het theorie-examen is een belangrijke stap richting je rijbewijs. Spannend is het ook! Speciaal daarom hebben wij een aantal handige manieren op een rijtje gezet die je helpen de theorie zo goed mogelijk te leren. Je gaat zo met een goed gevoel het examen tegemoet. Je hoeft natuurlijk niet alle manieren aan te houden. Probeer er een aantal die je het meeste nuttig lijken.

Beloon jezelf

Eet na ieder hoofdstuk iets lekkers of beloon je zelf na een lange tijd studeren met een cupcake. Kijk natuurlijk wel uit dat je niet teveel eet en misselijk wordt.

Leer samen met iemand

Jij en je studiepartner kunnen elkaar door de lastige stukken helpen. Begrijpt één van jullie iets niet, dan kan de ander mooi uitleg geven. Ga pas weer verder met de stof wanneer jullie beide het onderwerp volledig begrijpen. Je kunt ook afspreken dat jullie om de beurt een stuk voorlezen. Dit helpt je de tekst beter te onthouden. Kom je er alsnog samen niet uit? Schrijf de lastige stukken op en maak met je rijinstructeur een belafspraak zodat hij jou telefonisch of persoonlijk kan helpen bij je vragen.

Leer iemand wat jij zelf geleerd hebt

Draai de rollen om. Hoe zou jij iemand anders uitleggen wat je geleerd hebt? Iets zelf uitleggen helpt je complexe stof op te breken en simpeler te maken. Het is daarbij natuurlijk ideaal om de stof uit te leggen aan iemand die zich ook aan het voorbereiden is voor zijn of haar theorie-examen.

Gebruik al je zintuigen tijdens het leren

Probeer zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen tijdens het leren. Voel het papier, lees de tekst hardop en schrijf je aantekeningen in verschillende kleuren. Hoe meer zintuigen je betrekt tijdens het leren, hoe groter de kans is dat de leerstof je bijblijft.

Kies de juiste muziek

Door naar muziek luisteren beperk jij je hersenen om zich volledig te concentreren. Maar als jij toch echt muziek nodig hebt tijdens het leren, kies dan voor instrumentele muziek zoals klassiek of jazz.

Drink water en eet gezond

Drink in plaats van bijvoorbeeld energy drinks veel water. Het is belangrijk om tijdens het studeren gehydrateerd te blijven. Gezond eten is daarnaast ook belangrijk. Kies tijdens het studeren bijvoorbeeld voor appels, bananen, avocado’s, pindakaas, eieren en bessen. Allemaal voeding die je veel gezonde energie geeft.

Neem af en toe pauze

Neem zo nu en dan pauze om daarna weer fris door te gaan met leren. Leer ook niet tot diep in de nacht. Je hersenen hebben slaap nodig om dat wat je geleerd hebt op te kunnen slaan.