Autorijschool Alfré is geschikt voor iedereen die goed wil leren autorijden.

Naast alle noodzakelijke kennis en ervaring van het autorijden zorgen we er ook altijd voor dat leren autorijden leuk is. Hierdoor leer je sneller en heb je meestal minder lessen nodig. En wat ook niet mag ontbreken zijn de zeven tips van Alfré:

Hoe kan je jezelf voorbereiden op je eerste rijles?

Hoe kan je jezelf voorbereiden op je eerste rijles?
Naast dat de eerste rijles hartstikke leuk is, is het ook best spannend! De kans is groot dat het de allereerste keer is dat je een stuur in je handen hebt en er opeens drie pedalen bij je voeten zitten waar je iets mee moet doen.

Voorbereiding
Bereid je voor de les goed voor. Leer de theorie al een beetje zodat je de voorrangregels kent. Zorg er verder voor dat je goed uitgerust bent en genoeg gegeten en gedronken hebt. Trek comfortabele kleren en schoenen aan en vergeet je zonnebril niet al het lekker weer is.

Eerste kennismaking
Je eerste les begint met een kennismaking met je instructeur. Nadat je jezelf hebt voorgesteld word je verteld wat je van de les kunt verwachten. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de instructeur. Het kan slim zijn om een andere aan te vragen wanneer dit niet het geval is.

Vertrouw op je instructeur
Na de kennismaking ga je achter het stuur zitten en krijg je uitleg over de beste stuurhouding. Na het goed zetten van je stoel en spiegels zal de lesauto gestart worden. Wees niet bang of gespannen. Naast je zit een instructeur die veel ervaring heeft met het geven van les en het inschatten van gevaarlijke verkeerssituaties, je bent dus in goede handen. Je begint tijdens het rijden meestal met sturen terwijl de instructeur de pedalen bedient (die hij ook bij zijn voeten heeft zitten). In sommige gevallen mag je tijdens je eerste les al schakelen en remmen. Het ligt aan het beleid van de rijschool en de inschatting van de instructeur of dit mag of niet. Je mag meestal niet meteen alles doen omdat je tijdens je eerste les moet wennen aan het autorijden en de auto zelf. Je krijgt daarnaast zoveel informatie dat het iets teveel van het goede kan zijn wanneer je ook meteen moet schakelen en remmen.

Na de rijles
Als je rijles is afgelopen rij je meestal niet terug naar je eigen huis maar naar die van een andere leerling. Deze leerling brengt je vervolgens naar huis. Daar aangekomen zal je instructeur een nieuwe afspraak met je maken. Een paar laatste tips: Kijk goed, concentreer je en relax.